Veelgestelde vragen:

1Tot welke leeftijd kan ik met mijn kindje langskomen?
Vanaf 2 weken als het navelstompje is genezen tot 1 jaar kun je met je baby langs komen. Hierna worden kindjes vaak ondernemender en hebben ze steeds minder geduld om te floaten.
2Tot wanneer kan mijn baby floaten met het nek drijfbandje?
Na 8 maanden word je baby te lang voor het nek drijfbandje. Je baby kan dan met zijn voeten bij de bodem komen. Maar ook accepteren veel kleintjes het nekbandje dan minder. Wanneer je baby prematuur (voor 37 weken) geboren is kan het nekbandje soms nog wat langer.
vanaf 8 maanden hebben we de chest float. Of een zit drijfbandje. Op deze manier kan je in ieder geval met je baby kunnen komen genieten tot 1 jarige leeftijd. Dit bericht wordt gesponsord door onze partners Wigs
3Is het nek drijfbandje veilig?
alle drijfbandjes zijn 100% veilig en getest volgens (CE-EN-71). Je baby rust met zijn kinnetje en achterhoofd op het bandje zodat het nekje vrij blijft. Voor elke sessie word het bandje gecontroleerd. de drijfbanden zijn gemaakt van schuimachtig drijvend materiaal hierdoor kunnen ze nooit leeg lopen. de hoezen van de nekbanden worden na elk bezoek gewassen met 100% natuurlijk wasmiddel.
4Hoe lang duurt een sessie?
een sessie duurt ongeveer een uur. Het floaten duurt tot maximaal 30 minuten. In het begin zal je baby het waarschijnlijk minder lang volhouden. 10 minuten is ook gebruikelijk. Er word altijd gekeken naar de grenzen van je baby.
De maximum tijd in de spa is 2 uur. Dit zodat je alle tijd hebt om je baby nog rustig te kunnen voeden wanneer dat nodig is.
5Mijn baby heeft net zijn vaccinaties gehad wanneer kan ik langs komen?
na een vaccinatie kan je baby verhoging krijgen. Van floaten en babymassage kan de lichaamstemperatuur ook wat omhoog gaan. Het lichaam van je baby heeft het al druk genoeg. Hierdoor is het verstandiger in elk geval 48 uur na de vaccinatie te wachten met het plannen van je bezoek.
6hoe ziet een sessie in Babyspa Victoria eruit?
bij binnenkomst mag je zelf je baby uitkleden op de commode. Je mag je baby een zwemluier aandoen en zelf een leuk zwembroekje uitkiezen.

hierna doen we het drijfbandje om bij je baby. Dan overleggen we samen wie je kindje in de jaccuzi plaatst. Dit mag je zelf doen of ik kan het doen voor je.

ondanks dat het floaten veilig is blijf je als ouders/verzorgers de gehele sessie bij je kindje. Je houd je kindje altijd in de gaten. tijdens het floaten kijk je zelf en ik kijk goed naar je baby en luisteren en kijken we goed naar zijn of haar grenzen. Floaten is erg intensief. Wanneer je baby moe word is het genoeg voor je kindje. op deze manier blijft het floaten een mooie ervaring voor jou en voor je kindje.

dan is het tijd om je baby samen uit de jacuzzi te halen er ligt een schone badcape en handdoek/ hydrofiele doek voor jullie klaar.

Na het afdrogen kun je als je alleen voor het floaten gekomen bent je baby aankleden, wanneer je hebt gekozen voor floaten en massage word je hierbij begeleid.
7Welke voorbereiding moet ik treffen als ouder/verzorger?
Het is belangrijk dat je kindje niet hongerig is, dan houd je kindje het floaten minder lang vol en kan hier minder goed van genieten. Het beste is om ongeveer een half uur na de voeding te beginnen met je sessie.

Het beste is om geen slaapjes over te slaan en de voorkomen dat je baby moe is. Zoek voor de sessie met je baby niet teveel drukte op.

Maar natuurlijk is plannen moeilijk met een baby! Dat begrijp ik maar al te goed! Er is een voedingsruimte aanwezig voor als je je baby wilt voeden.
Als dit voor een sessie is zorg dan dat je eerder aanwezig bent. De tijden in de spa zijn ruim gerekend zodat je ook tijdens en na de sessie je baby kunt voeden.
8Is er een mogelijkheid om mijn baby tussendoor te voeden?
Bij Babyspa Victoria kun je tijdens je bezoek gebruik maken van een voedingsruimte. Deze ruimte kun je gebruiken wanneer je even een privé momentje met je baby nodig hebt. Dit kan fijn zijn tijdens het geven van borstvoeding. Maar ook wanneer je kindje beter zijn flesje leegdrinkt in alle rust zonder teveel prikkels.

Er is geprobeerd om je van alle benodigdheden te voorzien. Zo staat er in deze ruimte een universele flessenwarmer, ligt er een voedingskussen, hydrofiele doeken, spuugdoekjes, schone zoogkompressen en is er ook een wastafel.

Voor je afspraak hoef je alleen voeding voor je kindje mee te nemen aangezien floaten hongerig maakt.

Uit eigen ervaring begrijp ik dat je als ouder/ verzorger moet wennen aan de spanning van het weggaan met je baby. Heb ik wel alles bij? Straks krijgt hij honger en heb ik geen plekje om mijn kindje rustig te voeden, straks gaat mijn kindje huilen en lukt het me niet om er direct achter te komen wat er aan de hand is? Al dit en meer kan je onzeker maken om een uitstapje te ondernemen.

Babyspa Victoria is een veilige plek waar je niet bang hoeft te zijn als een situatie anders loopt als je jezelf voor hebt gesteld.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op